Рокади на върха: Мъри започна работа с нов треньор; старият отиде при Шаповалов

от в 21:35 на 10.12.2021
Калоян Соколов

Наскоро Анди Мъри се раздели с топ специалиста Джейми Делгадо, който изведе шотландеца до световния връх в тениса. Оттогава обаче бившият номер едно трябваше да се справи с куп контузии и не е преминавал осминафиналите на надпревара от Големия шлем от 2017-а година насам. Това накара Мъри да сложи край на петгодишното си сътрудничество с Делгадо, който пък от днес е най-новото попълнение в екипа на талантливия Денис Шаповалов.

Трикраният шампион от Шлема пък реши в края на този сезон да се опита да си сътрудничи с испанеца Естебен Карил, само че бившият наставник на Йоана Конта явно не се е оказал точния човек за британеца. Мъри обаче веднага е съумял да си осигури услугите на Ян Де Вит, чиято философия е в основите на дългогодишното присъствие на Жил Симон в елита на тениса, а също така е бил с огромни заслуги за успехите на Гаел Монфис, Андреа Петкович и Николоз Басилашвили.

Към момента французинът и световният номер 134 се намират в Дубай, където се подготвят за битките догодина, но преди това ще добият реална представа в каква кондиция се намира на този етап 34-годишния играч, тъй като най-големият град на Обединените арабски емирства ще стане арена на традиционния турнир Mubadala World Tennis Championship, където някогашната първа ракета на света е заявил участие и му предстои да премери сили с Доминик Тийм на 16 декември.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рокади на върха: Мъри започна работа с нов треньор; старият отиде при Шаповалов Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | денис шаповалов | джейми делгадо | естебан карил | жил симон | любопитно | ян де вит

Коментари





Следвайте ни в Facebook