С поглед към Куинс: Григор Димитров ще обедини сили с местен любимец

от в 11:29 на 02.06.2022
Мартин Петков

В края на седмицата предстои да се изиграе финалът на Ролан Гарос, който ще сложи и своебразен край на клей сезона. За тенисистите обаче няма никакво време за почивка предвид факта, че още в понеделник стартират надпреварите на трева в Щутгарт и Хертогенбош. Само седем дни по-късно, на 13 юни, настава време и за турнира в Куинс от сериите ,,ATP 500", който за поредна година ще събере голяма част от елита на световния мъжки тенис.

По-рано този месец най-добрият ни тенисист Григор Димитров, заяви участие на състезанието в Лондон, откъдето е и единствената му титла на трева в кариерата до момента, дошла през вече не толкова близката 2014-а година. В хода на днешния ден бе пуснат и предварителният списък за надпреварата на двойки, в който фигурираше и името на родния представител. От него става ясно, че Гришо е сформирал тандем с местния любимец Даниел Еванс, като двамата са си партнирали вече в миналото, ала при единствената си съвместна поява на корта допуснаха поражение в откриващия си двубой на Мастърса в Рим преди две години. Българско-британското дуо определено има с какво да ни изненада и неслучайно приковава погледите на турнира в Куинс, защото става въпрос за тенисисти с богат технически арсенал и отлични рефлекси в близост до мрежата.

На надпреварата в английската столица от сериите ,,ATP 500" още сред заявилите участие тандеми впечатление правят бившите шампиони Джейми Мъри/Бруно Соареш, първенците в световната ранглиста Джо Солсбъри/Раджийв Рам и олимпийските златни медалисти Мате Павич/Никола Мектич.

Ето и пълния списък със заявилите участие състезатели на двойки в Куинс:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към Куинс: Григор Димитров ще обедини сили с местен любимец Мартин Петков
Теми:  
atp | григор | григор димитров | даниел еванс | куинс | лондон | тенис двойки | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook