Сабаленка бе на ръба от ранен крах, но продължава напред в Ню Йорк!

от в 09:21 на 31.08.2021
Владислав Риждов

Поставента под номер 2 в схемата Арина Сабаленка започна с труден успех участието си на US Open. Тя трябваше да играе три сета срещу Нина Стоянович, но все пак успя да се справи със съпротивата на сръбкинята и се класира напред - 6:4 (4)6:7 6:0.

Срещата започна с лек превес за Сабаленка, която още в откриващия си гейм можеше да се окаже в догонваща позиция, но измъкна подаването си, а след това открадна сервиса на Стоянович и си изгради комфортен аванс от 4:1. Световната №94 обаче показа добра игра и бързо заличи преднината на своята съперничка, изравнявайки за 4:4. От този момент инициативата се прехвърли изцяло на ракетата на 23-годишната състезателка от Беларус. Сабаленка загуби само точка в следващите два гейма, за да открие сметката си в общия резултат. През втората част двете си разменяха водачеството, но в крайна сметка се стигна до тайбрек. Първо Стоянович дръпна с пробив аванс за 2:1, но не успя да го затвърди и Сабаленка обърна до 4:2 в своя полза. Сръбкинята продължаваше да оказва напрежение върху опоенетката си и възстанови паритета, а в тайбрека бе по-солидната от двете и изравни уверено сетовете.

В решителната част обаче силите на Стоянович свършиха, а Сабаленка показа, че е забравила изхода на втория сет. Беларускинята вдигна рязко оборотите и на бърза ръка премина през съпротивата на световната №94, за да започне с успех участието си в заключителния за сезона турнир от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка бе на ръба от ранен крах, но продължава напред в Ню Йорк! Владислав Риждов
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | нина стоянович | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook