Сабаленка изненада Халеп и се класира за финала в Щутгарт срещу Барти

от в 20:38 на 24.04.2021
Диана Андреева

Симона Халеп записа две категорви победи, за да се класира за 1/2-финалите в Щутгарт, но играта и далеч не бе на нужното ниво, което беше и причината да отстъпи в последователни сетове на Арина Сабаленка. Румънката допускаше грешка след грешка и по този начин след малко над 60 минути се предаде - 6:3 6:2. 

Това е най-категоричната загуба на Халеп от повече от шест месеца насам, когато тя допусна поражение срещу бъдещата шампионка на Ролан Гарос Ига Швьонтек в 1/8-финалната фаза на турнира в Париж. Несупехът на световната номер три дойде след много слабо изигран двубой. Безидейна и нервна, Халеп не достигна до нито една точка за пробив по време на целия мач и закономерно се предаде, оставайки на крачка от заключителната среща. 

Сабаленка от своя страна записа първо топ 10 победа на клей през кариерата си, а постижението й дойде след перфектно изигран мач. Макар че срещаше известни затруднения на сервис, Арина бе агресивна от дъното на корта, а плътните й удари й осигуриха сблъсък със световната номер едно Ашли Барти в спор за титлата на WTA 500 събитието. 

За да си осигури място на финала Ашли Барти се справи със съпротивата на Елина Свитолина. Двете изиграха страхотен мач, изпълнен с разигравания на най-високо ниво, но австралийката показа по-устойчива психика, а това я изведе и до заключителната фаза на надпреварата. Мачът продължи почти два часа, като след 4:6 7:6(5) 6:2, Ашли записа трети пореден успех в германския град и си подари подарък за 25-ия си рожден ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка изненада Халеп и се класира за финала в Щутгарт срещу Барти Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | симона халеп | тенис турнир в щутгарт | халеп | щутгарт | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook