Сабаленка навакса сет и пробив пасив срещу сензацията на турнира и е на 1/2-финал в Мадрид

от в 16:40 на 02.05.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка беше напът да допусне крайно изненадващо поражение в 1/4-финалите на WTA 1000 турнира в Мадрид, след като изоставаше със сет и пробив срещу египетската сензация Маяр Шариф (световна номер 59), която имаше общо една победа на това ниво до началото на седмицата, но в испанската столица записа първия си успех над топ 10 представителка, надделявайки над Каролин Гарсия и днес имаше преднина от сет и пробив срещу тенисистката с най-много победи за 2023-та, само че Сабаленка се мобилизира и реализира обрат - 2:6 6:2 6:1. По този начин шампионката отпреди две години намери място в 1/2-финалната фаза, в която ще се изправи срещу една измежду Мария Сакари и Ирина-Камелия Бегу.

Първият сет се превърна в истински комшар за световната номер две, която вкарваше едва 51 процента от първите си подавания и трябваше да отразява точки за пробив във всеки един свой сервис гейм. Това доведе до сериозна несигурност у шампионката от Аустрелиън Оупън и двойните грешки от нейната ракета не закъсняха, а Шариф играеше достатъчно стабилно, за да се възползва от ситуацията и заслужено поведе с 2:0. Сабаленка пък по никакъв начин не показваше признаци на някакво подобрение в играта си и пресилваше почти всеки свой опит за завършващ удар, което резултира в нов брейк от страна на африканката и тя изненадващо лесно затвори откриващата част в своя полза.

Картината не се промени във втората част, където Шариф сякаш по навик съумя отново да отмъкне съперниковото подаване, но този път беларуската тенисистка усети, че поражението се приближава за нея и станахме свидетели на моментален рибрейк. Фаворитката обаче продължаваше да не намира своето постоянство и непоставената състезателка веднага си върна аванса в резултата и изглеждаше повече от способна да постигне поредната сензация през днешния ден в Мадрид.

Изведнъж втората поставена включи на съвсем друга предавка и ясно демонстрира, че притежава в пъти по-висока тенис класа от своята опонентка и това ѝ позволи да влезе в серия от 11 поредни гейма. Изоставаща с 0:5 в решителния сет, то египетската представителка най-после прекъсна поредицата на Сабаленка, само че нямаше сили за нещо повече и бившата шампионка премина най-трудното си изпитание досега в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка навакса сет и пробив пасив срещу сензацията на турнира и е на 1/2-финал в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | мадрид | маяр шариф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook