Сагата все още е далеч от своя край: Джокович ще съди Австралия за 6 милиона долара!

от в 20:59 на 20.01.2022
Мирела Николова

Казусът с депортирането на Новак Джокович от Австралия и анулираната му виза поради антиваксърски убеждения придоби колосални мащаби и завладя световното медийно пространство. Сърбинът прекара близо 2 седмици на австралийска земя, преди Федералният съд на страната да потвърди решението на имиграционния министър Алекс Хоук да отнеме визата на световния номер едно и така да го лиши от участие на Аустрелиън Оупън и възможност да преследва рекорден 21-ви трофей от Големия шлем.

Ноле вече се прибра в родната Сърбия, но сагата далеч не е приключила. Днес излезе информация в австралийските медии, която по-късно бе потвърдена и от британските издания Sun и Daily Mail, че Джокович възнамерява да заведе съдебен иск срещу правителството на Австралия, искайки 6 милиона долара възмездие заради случилото се през изминалите две седмици.

Искът включва три отделни параграфа:

  • За пропуснати приходи от турнира, в който Джокович щеше да влезе като големия фаворит за титлата, както и спонсорски плащания - 4 милиона долара.
  • За морални щети, предизвикани от унизително отношение към сърбина и незаконно задържане - 1 милион долара.
  • Поетите разходи от Джокович около наемането на адвокати, които да го защитават пред съда по предишните две заведени дела; за престоя на екипа му в Австралия; за други непредвидени разходи и такси - всичко това, възлизащо на около 850 хиляди долара.

До този момент никой от приближените на водача в ранглистата не е коментирал тази информация, а същевременно не е ясно и към кой съд би се обърнал 20-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сагата все още е далеч от своя край: Джокович ще съди Австралия за 6 милиона долара! Мирела Николова
Теми:  
atp | Австралия | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook