Само на 16, а вече с победа на РГ: Андреева впечатли и се доближи до рекорд на Каратанчева

от в 12:58 на 30.05.2023
Калоян Соколов

Мира Андреева доскоро беше напълно непознато име за световния тенис, но звездата на рускиня изгря още на нейната първа изява в WTA състезание. 16-годишната състезателка получи "уайлд кард" за надпреварата в Мадрид и нагледно показа защо изобщо не беше губила мач през целия сезон, достигайки до осминафиналите с победи над Лейла Фернандес, Беатриз Хадад Мая и Магда Линет.

Впоследствие Андреева затвърди страхотния си дебют на най-високото ниво при жените, след като премина успешно през пресявките на Ролан Гарос.

Днес пък световната номер 123 не остави никакви шансове на Алисън Риск, надигравайки с 6:2 6:1 и така записа първата си от вероятно много победи в основната схема на "мейджър" надпревара, а в следващия кръг я очаква среща с местната представителка Даян Пари (световна номер 79).

Тийнейджърката стартира срещата вихрено, печелейки откриващите осем разигравания и много скоро водеше с 3:0 гейма. Америнката все пак съумя да се разпише в резултата, но определено се виждаше как е далеч от най-добрата си форма, тъй като това беше първи официален мач за нея от Индиън Уелс насам и Андреева скоро реализира още един пробив на нула, за да затвори сета в своя полза.

Втората част стартира с по един разменен ранен пробив, само че много бързо отново рускинята придоби пълен контрол над събитията на корта и затвори срещата със серия от четири последователни гейма, като се превърна в най-младата тенисистка от Сесил Каратанчева насам, която печели мач в Париж. Припомняме ви, че българката достигна до четвъртфиналите през 2005-та година, когато беше на едва 15 години и 9 месеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само на 16, а вече с победа на РГ: Андреева впечатли и се доближи до рекорд на Каратанчева Калоян Соколов
Теми:  
wta | мира андреева | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook