Сампрас: Невероятно е как за едно десетилетие се появиха такива играчи

от в 17:07 на 22.03.2016
Tennis.bg

 Бившият №1 в света Пийт Сампрас сподели, че се възхищава на играта на Новак Джокович. Според него сърбинът дори може да се бори за рекорда по брой титли от Големия шлем с Роджър Федерер в следващите години.

"Той е най-добрият в света. Впечатляващ е. Толкова е добър - движи се отлично, има всичко необходимо - физически и психически е на изключително ниво. Изминалите няколко години е просто невероятен. Да победи Роджър два пъти на US Open и Уимбълдън, а също и Рафа на "Ролан Гарос". Със сигурност е един от най-великите за всички времена.

"Спечелил е 11 титли от Големия шлем, а е само на 28 години. Ако продължи в този дух следващите 3-4 години може да ме задмине и да стигне до 16-17," заяви американецът пред CNN.

Сампрас коментира и състоянието на Федерер и Рафаел Надал.

"Знаех, че Роджър ще ме задмине, когато го видях на Уимбълдън. Невероятно е как трима играчи са на път да ме задминат само за едно десетилетие. Мислех, че с моите 14 ще остана завинаги №1.

"На 34 години Роджър все още подобрява играта си и е претендент за най-големите титли. В същото време при Рафа нещо липсва. Пласира твърде много по-къси удари, не е толкова агресивен. Изглежда нервен. Шокиращо е колко мачове загуби дори на клей."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сампрас: Невероятно е как за едно десетилетие се появиха такива играчи Tennis.bg
Теми:  
пийт сампрас | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook