Сензациите не спират: Топ фаворитката Сабаленка също е аут от Ролан Гарос!

от в 13:54 на 04.06.2021
Владислав Риждов

 Световната номер 32 Анастасия Павлюченкова поднесе изненадата в днешния ден на Ролан Гарос, елиминирайки една от топ фаворитките за титлата - Арина Сабаленка с резултат 6:4 2:6 6:0 и продължава уверено към четвъртия кръг на надпреварата.

Мачът стартира с два отразени брейкбола от страна на Сабаленка, преди тя да набере инерция и да поведе с 3:0. Преднината на световната номер 4 обаче бързо бе заличена, след като шампионката от Масърса в Мадрид загуби остротата в действията си и прехвърли инициативата на страната на Павлюченкова. Рускинята направи серия от пет поредни спечелени гейма, с което реши и изхода от първата част в своя полза.

В началото на втората част Сабаленка показа, че е забравила разочарованието от загубата на първия сет и бързо навлезе в познатия за нея ритъм. Беларускинята направи двоен пробив в края на сета и бе безгрешна на начален удар, печелейки всички 12 разигравания след вкарано първо подаване. Освен това тя не се изправи нито веднъж пред опасността да бъде пробита и успя да изравни общия резултат.

Третата част започна отлично за по-нискоранкираната от двете. Павлюченкова се възползва от сериозния спад в представянето на Сабаленка. Множеството грешки от ракетата на една от фаворитките позволиха на рускинята да си изгради почти незаличим аванс. Павлюченкова започна решителната част с двоен брейк, а до края на срещата дори не даде гейм на Сабаленка, записвайки втора победа в своята кариера над представителката на Беларус.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензациите не спират: Топ фаворитката Сабаленка също е аут от Ролан Гарос! Владислав Риждов
Теми:  
анастасия павлюченкова | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook