Серията продължава: Финалистът от Sofia Open сломи седмия поставен на старта в Базел

от в 17:38 на 26.10.2022
Мирела Николова

Холгер Руне бе изпаднал в сериозна криза след достигането си до четвъртфиналите на Ролан Гарос и бе влязъл в серия от шест поредни поражения, но през последните няколко седмици тийнейджърът отново успява да демонстрира защо е считан за един от лидерите на следващото поколение. Възходът на датчанина започна по време на Sofia Open, където намери място във финала, а през изминалата седмица прогресът му продължи с трофей от надпреварата в Стокхолм.

Днес младокът успя да удължи победната си серия, постигайки шести пореден успех, надделявайки на старта в Базел над седмия поставен Алекс Де Минор в последователни части - 6:2 7:5. Любопитното е, че двамата се изправиха един срещу друг и през миналата седмица на полуфиналите в Стокхолм, когато отново победата бе за скандинавеца. Сега за него предстои сблъсък за място на четвъртфиналите в швейцарския град, като негов съперник ще бъде тръгналият от квалификациите Уго Юмбер.

В откриващия сет преимуществото бе изцяло на страната на Руне, който се възползваше отлично от липсата на първи сервис на противника и поемаше инициативата още с ретура си. 19-годишният талант бе близо до съвършенството както от основната линия, така и на мрежата и уинърите от ракетата му валяха един след друг. Така той реализира два пробива, за да поведе с 4:0, а оттам насетне бе само въпрос на време да прибави дебютната част към своята сметка.

Вторият сет се разви далеч по-равностойно, тъй като австралиецът успя да стабилизира представянето си и дори достигна до възможност за пробив в четвъртия гейм. Спадът в играта на датчанина обаче не продължи дълго и той съумя да отрази брейкбола пред себе си, запазвайки равенството за 2:2. Последва серия от убедителни подавания за двамата, но при 5:5 Руне драстично повиши оборотите си и след няколко отлично построени разигравания реализира късен пробив, оказал се решителен за изхода на срещата в негова полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Финалистът от Sofia Open сломи седмия поставен на старта в Базел Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | базел | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook