Шампионите от Хомпан къп са аут: Полша изхвърли Вавринка и Бенчич от United Cup

от в 15:12 на 03.01.2023
Мартин Петков

Новосформираният отборен смесен турнир - United Cup, от близо седмица насам ни предлага куп зрелищни битки между най-добрите състезатели в света при мъжете и жените, като всеки носейки екипа на родината си, неизменно оставя своето сърце на корта. През днешния ден ни предстоеше да бъде сложен край на груповата фаза в надпреварата, при което един от решаващите сблъсъци, които събраха погледите към себе си, беше този между Полша и Швейцария за лидерската позиция в група "B", след като по-рано в хода на съревнованието Ига Швьонтек и Марк-Андреа Хюслер донесена по един успех за страните си, оттеглили се при резултат 1:1.

Днешната програма за европейското дерби беше открита с двубоя на първите ракети при мъжете, изправил двамата бивши Мастърс 1000 шампиони - Хуберт Хуркач и Стан Вавринка, които предложиха страхотен сблъсък на зрителите, завършил в крайна сметка с успех за по-високоранкирания състезател след 7:6(5) 6:4. С това си представяне Хуби изведе напред "дружина полска" с 2:1 преди заключителната фаза на съревнованието, доближавайки последните шампионите от Хопман Къп и настоящи такива за BJK Cup на една ръка разстояние от отпадането.

Непосредствено след това в Pat Rafter Arena излязоха вторите ракети при дамите в лицето на Магда Линет и Жил Тайхман, които оставиха безспорно оставиха сърцето и душата си на корта в името на това да донесат успех на своите тимове. Сблъсъкът продължи цели 2 часа и 44 минути, предоставяйки на зрителите ли трибуните множество обрати и драматични моменти, след които световната номер 48 остана по-съобразителна в хода на сблъсъка и триумфира с 5:7 6:4 6:1. По този начин крайният изход от съревнованието между европейските държави беше предрешен при 3:1 победи и силно представящата се в отборни селекция на Швейцария отпада, докато фаворитите за трофея Полша се класират за финала на град Бризбейн, където ще срещнат тима на Италия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионите от Хомпан къп са аут: Полша изхвърли Вавринка и Бенчич от United Cup Мартин Петков
Теми:  
united cup | wta | жил тайхман | ига швьонтек | магда линет | полша | хуберт хуркач | швейцария

Коментари





Следвайте ни в Facebook