Шампионката Кенин откри с двусетова победа кампанията си в Мелбърн

от в 03:42 на 09.02.2021
Калоян Соколов

София Кенин даде успешно начало на защитата на титлата си в Мелбърн, след като преодоля съпротивата на Медисън Инглис със 7:5 6:4. Двубоят далеч не бе лек за миналогодишната шампионка и тя спокойно можеше да се вкара в далеч по-сериозни неприятности, но показа по-високата си класа в най-важните моменти и заслужено продължи към втория кръг, където ще се изправи срещу една измежду Кая Канепи и Анастасия Севастова.

Поставената под номер 3 стартира срещата доста разконцентрирано, като често допускаше неточности от центъра на корта и скоро се оказа догонваща с пробив пасив. Постепенно Кенин премина към обичайния си солиден стил на игра и Инглис не издържаше в множеството продължителни размени, което доведе до обрат и фаворитката си гарантира спечелването на първия сет чрез късен брейк, който постигна в дванадесетия гейм.

Втората част също не беше портоколна за София, тъй като нейната съперничка се бореше с пълни сили и показваше завидна психическа устойчивост в комплицираните ситуации, като това спомагаше паритетът да бъде налице до 3:3, когато Кенин покачи рязко предавката на представянето си и затвори безпроблемно мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Кенин откри с двусетова победа кампанията си в Мелбърн Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook