Шампионът Джокович: Корда беше по-близо до победата от мен; много исках този трофей

от в 14:59 на 08.01.2023
Калоян Соколов

ATP 250 надпреварата в Аделаида ни дари с първата тенис класика през новия сезон, след като Новак Джокович и Себастиан Корда ни държаха под напрежение в рамките на близо три часа и половина, но в крайна сметка опитът надделя над младостта и топ поставеният продължава да е непобеден в Австралия през последните 5 години. Впоследствие сърбинът даде своята шампионска реч по време на церемонията по награждаването и се изказа изключително ласкаво по адрес на своя съперник, а също така не скри колко много за него озачава спечелването на 92-рата му титла в ATP Тура:

"На първо време бих желал да благодаря на австралийската публика. Изживях една невероятна седмица в Аделаида и именно феновете бяхте в основната на това. Да бъда пред вас е същински подарък за мен и рядко през кариерата си съм получавал подкрепата, която получих тук през последните 10 дни, така че съм ви безкрайно признателен как бяхте зад мен във всеки един мач. Точно заради това исках да спечеля толкова много този трофей и дадох абсолютно всичко от себе си, за да постигна тази цел.

"Няма как да не спомена и своя екип. Те са до мен в добрите и лошите моменти. Благодарен съм ви, че ме толерирате, макар че днес със сигурност не сте били особено щастливи от моето отношение спрямо вас. Винаги съм оценявал тяхното присъствие и е наистина хубаво, че брат ми Марко също дойде тук, защото не го виждам толкова често. Благодаря ти, Маре. Обичам те.

Накрая ще се обърна към Себастиан. Ти се представи невероятно през днешния ден, както и в хода на цялата семица. Бих казал, че дори беше по-близо до победата от мен самия. Мачът се реши само от едно или две разигравания. Този път нямаше късмет, но бъдещето ти е светло. Продължавай в същия дух. Невероятен играч си" - не спести шампионът суперлативите си към една от новите звезди в световния тенис.

Източник: ATP

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Джокович: Корда беше по-близо до победата от мен; много исках този трофей Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аделаида | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook