Шампионът е аут: Световният №57 детронира Музети в Хамбург и е 1/2-финалист!

от в 16:31 на 28.07.2023
Мартин Петков

Лоренцо Музети приключи участието си на АТР 500 турнира в Хамбург на четвъртфиналната фаза, с което и защитата на титлата за младия италианец намери края си. Третият поставен в схемата, който при миналогодишното издание на надпреварата завоюва към момента най-големия трофей в кариерата си, надделявайки във финала тогава над Карлос Алкарас, допусна колебания още при предишния си мач, когато намери сили и се завърна от сет пасив по пътя към победата, ала през днешния ден нямаше същия успех в това начинание и Ласло Джере го детронира след час и 29 минути игра - 7:5 6:3. По този начин сърбинът, ранкиран под номер 57 в световната ранглиста, се превърна в първият полуфиналист в състезанието и ще срещне дебютанта в тази фаза на ниво АТР - Жижен Жан.

Началото на двубоя бе рутинно за всекиго от двамата тенисисти, които поддържаха солидно ниво на сервис, преди спад във второто подаване на Джере да донесе шансове на ретур за защитаващия шампион, които той мигновено оползотвори и поведе с пробив в петия гейм. С развитието на срещата обаче играта на сърбина, уповаваща се на мощта в ударите в определени аспекти, сломи устрема на Музети значително, при което опитният балканец взе връх над световния номер 18 и го излъга в самия край на сета, на крачка от влизане в тайбрек, за да открие сметката си за сблъсъка.

Във втората част тенисът, предложен ни от страна на Джере, видимо впечатляваше, след като грешките от неговата ракета липсваха и до голяма степен единични прояви на гениалност от страна на италианеца поддържаха паритета в резултата. Разликата в съотношението на силите, въпреки усилените опити на Музети да се бори, натежа в завършека на сета, когато световният номер 57 се възползва от възможността си да реализира пробив в осмия гейм и броени минути по-късно сложи точка на спора, изхвърляйки от турнира актуалния носител на трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е аут: Световният №57 детронира Музети в Хамбург и е 1/2-финалист! Мартин Петков
Теми:  
atp | ласло джере | лоренцо музети | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook