Шаповалов и Чорич станаха първите четвъртфиналисти на турнира в Петербург!

от в 16:06 на 15.10.2020
Калоян Соколов

Денис Шаповалов продължава с отличните си изяви през сезон 2020! Канадецът дебютира в топ 10 на световната ранглиста, след като достигна до полуфиналите в Рим и макар бързо да сдаде позицията си, то той изглежда твърдо решен да си я възвърне светкавично. Младокът изигра почти перфектен мач и отстрани Иля Ивашка с 6:1 6:4, за да намери място на четвъртфиналите в Санкт Петербург.

Шапо трябваше да се измъква от ситуация 0:40 в откриващото си подаване, но навакса пасива си, а малко по-късно се отчете със серия от пет поредни гейма, осигурявайки си успеха в първия сет. Световният номер 12 направи ранен пробив в началото на втората част, който задържда до самия край и така утре ще се изправи в любопитен двубой срещу Стан Вавринка.

Борна Чорич също нямаше особени проблеми в срещата си с местния представител Роман Сафиулин. Хърватинът се наложи с комфортното 6:3 7:5 и очаква един измежду Медведев и Опелка, като евентуален сблъсък с руснака би били повторение на миналогодишния финал на надпреварата.

Началните минути бяха равностойни, само че балканецът намери ритъма си в средата на първия сет и го спечели безпроблемно. Руският представител обаче не се предаде и изгради предимство от 3:0 във втората част, което се оказа крайно недостатъчно и тя отново отиде в актива на Чорич.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов и Чорич станаха първите четвъртфиналисти на турнира в Петербург! Калоян Соколов
Теми:  
борнан чорич | денис шаповалов | санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook