Шести заразен след Абу Даби: Рубльов също е с COVID-19 и пропуска ATP Cup!

от в 00:50 на 27.12.2021
Мирела Николова

Демонстративната надпревара Mubadala World Tennis Championships, която за поредна година се проведе в Абу Даби, събра отново някои от най-добрите тенисисти на едно място и бе отлична възможност за участниците да натрупат известна игрова практика, преди да бъде официално поставено началото на сезон 2022. За съжаление обаче, турнирът се оказа злополучен за част от състезателите, тъй като много от тях съобщиха, че са заразени с COVID-19.

След като Ема Радукану, Белинда Бенчич, Онс Жабер, Рафаел Надал и Денис Шаповалов обявиха лошите новини, днес и шампионът при мъжете в Абу Даби - Андрей Рубльов, публикува съобщение в профилите си в социалните мрежи, че е дал положителен тест за коронавирус. Това означава и че руснакът няма да може да вземе участие в отборната надпревара ATP Cup, която стартира на 1 януари.

"Здравейте на всички! Искам да споделя някои новини с вас. В момента съм в Барселона и за съжаление, пробата ми за COVID-19 излезе положителна. Имам минимални симптоми. Изолиран съм и под лекарско наблюдение, като стриктно спазвам препоръките на докторите. Както знаете, аз съм ваксиниран и се подготвях за турнирите в Австралия - ATP Cup и Аустрелиън Оупън. Сега трябва да се възстановя и ще замина за Мелбърн, когато е безопасно за всички.

Много разстроен и притеснен съм относно случващото се. Моля ви, грижете се за себе си и хората около вас. Ще се завърна на корта възможно най-скоро", написа Рубльов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шести заразен след Абу Даби: Рубльов също е с COVID-19 и пропуска ATP Cup! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | Covid-19 | андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook