Шок и редица оплаквания: Оценката на тенисистките за условията на WTA финалите

от в 18:00 на 10.11.2021
Калоян Соколов

През днешния ден ще стартират финалите на WTA в Гуадалахара, а това ще бъде първото издание на турнира в мексиканския град. Досега надпреварата на осемте най-добри състезателки в света неизменно се провеждаше на закрито, но този път тенисистките ще премерят сили на открити твърди кортове, което се оказва голяма трудност за тях.

Причината се крие в сериозната надморска височина от 1500 метра, която със сигурност ще повлияе на качеството на игра и първите оплаквания вече са факт. Бившата номер едно Гарбинье Мугуруса сподели, че никога досега не се е състезавала в подобни условия и просто се опитва да се адаптира към ситуацията, само че среща сериозни трудности.

Паула Бадоса и Мария Сакари също не са особено очаровани от положението в Гуадалахара, разкривайки как усещането няма нищо общо с турнирите, които се провеждат на обичайната надморска височина и със сигурност ще се допускат далеч повече непредизвикани грешки от нормалното.

Мнението на Арина Сабаленка пък не се отличаваше по никакъв начин. Водачката в схемата изрази своя шок от първата си тренировъчна сесия на комплекса, защото изобщо не е можела да контролира топката, но същевременно повечето участнички вярват в способността си да се нагодят към условията в хода на седмицата.

Източник: Tennishead.net


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шок и редица оплаквания: Оценката на тенисистките за условията на WTA финалите Калоян Соколов
Теми:  
wta финали | Арина Сабаленка | Гарбинье Мугуруса | интервюта | любопитно | мария сакари | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook