Шоуменът се завърна: Монфис записа труден успех в Монреал след тримесечно отсъствие

от в 00:08 на 10.08.2022
Мирела Николова

Гаел Монфис за последно бе излизал на корта в началото на май, когато инкасира двусетово поражение срещу Новак Джокович на Мастърса в Рим, след което контузия в крака го извади от игра в продължение на повече от три месеца. Той направи завръщането си на Мастърса в Монреал през днешния ден и макар да изпита известни затруднения, успя да сломи съпротивата на световния №53 Педро Мартинес, за да затвори срещата за крайното 7:6(4) 3:6 6:2 след 2 часа и 45 минути престой на корта. В битка за място в третия етап французинът ще премери сили с Максим Креси, който на старта надделя над Аслан Карацев.

От самото начало на срещата не липсваха продължителните размени от основната линия, от които като победител в повечето случаи излизаше Ла Монф след перфектно пласиран уинър в близост до линията. С течение на времето испанецът започна все по-умело да чете играта на противника си и успяваше да преминава в контраатака, благодарение на което на няколко пъти се спаси от изоставане. В хода на сета станахме свидетели на общо 4 пробива, но нито един не се оказа решаващ и така се стигна до тайбрек, в който французинът бе по-агресивният от двамата и съумя да се поздрави с успеха в дебютната част, продължила час и 19 минути.

Монфис понижи нивото си на представяне във втория сет и непредизвиканите му грешки го лишаваха от възможност да оползотвори шансовете си за пробив, които получаваше. В шестия гейм той изпита проблеми с началния си удар и неколкократно бе принуден да играе на втори сервис, което оказа своето влияние върху цялостната игра и съвсем скоро Мартинес вече водеше с 5:2, а не след дълго вкара срещата в трети решителен сет.

Финалната част стартира с две проблемни подавания за световния №20, който след поредица от неточности бе изправен пред 5 опасности от пробив. Точно в най-важните моменти обаче французинът съумя да намери помощта на първия си сервис, който го спаси от неприятности. Така паритетът остана непокътнат до 2:2, но тогава последваха най-силните минути за Монфис от началото на мача, като той реализираше уинъри от всяка точка на корта и напълно съкруши опонента си, спечелвайки последните 4 гейма, за да си подпечата крайната победа.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуменът се завърна: Монфис записа труден успех в Монреал след тримесечно отсъствие Мирела Николова
Теми:  
atp | гаел монфис | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook