Щастливият Джокович: Вярвах, че в даден момент ще си върна най-добрата форма

от в 09:19 на 10.09.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович бе много щастлив след 14-ия си трофей от "Големия шлем". Той надви на финала на US Open Хуан Мартин Дел Потро след 6:3, 7:6(4), 6:3 и по този начин завоюва втора поредна титла от най-големите турнири.

"През февруари тази година изобщо не предполагах, че ще спечеля такива трофеи едва след няколко месеца. Честно казано обаче вярвах, че ще успея да си върна нивото в даден момент и отново ще постигам успехи. Знаете, че минах през големи трудности. Станах баща на две деца, бях много време извън корта, претърпях операция. Гледам да не сравнявам сезоните, така че не мога да сравня този сезон с някоя от най-силните ми години например", обяви той.

"През периода в който не намирах формата си научих доста за себе си. Три-четири месеца се лутах. В този период от време научих, че трябва да бъда търпелив и само по този начин нещата ще се получат".

"Последните два месеца бяха наистина страхотни за мен и съм благодарен. За напред целта ми е да извлека най-доброто от играта си и да продължавам да постигам още успехи на корта".

"Радвам се, че се изравних с Пийт Сампрас. Той е една от най-големите легенди в този спорт все пак. Беше идол от детството ми. За мен това е голяма радост. И двамата имаме еднакъв брой трофеи от "Шлема", което е супер. Именно към неговото представяне се стремях". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щастливият Джокович: Вярвах, че в даден момент ще си върна най-добрата форма Калоян Пламенов
Теми:  
us open | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook