Щруф се пребори с 19-годишен италианец в Парма; Мунар "отказа" Пер

от в 19:48 на 26.05.2021
Владислав Риждов

Ян-Ленард Щруф се класира за четвъртфиналите на турнира в Парма. Германецът надделя в трисетов мач над 19-годишния италианец Флавио Коболи - 6:4 4:6 7:6(2).

Коболи, за когото това е едва втори мач на ниво ATP, взе ранно преимущество, пробивайки Щруф в откриващия гейм на германеца. Младият италианец показа добър тенис и съумя да задържи аванса си почти до самия край на частта. Когато обаче сервираше при 4:3 в своя полза, Коболи допусна спад в играта си, който даде възможност на световния номер 42 да се върне в борбата за сета. Щруф изравни резултата, а след това спечели два последователни гейма, прибавяйки първия сет към сметката си.

Тинейджърът започна по отличен начин и втората част. Коболи проби на два пъти съперника си с агресивна игра и поведе с 4:1. Щруф все пак върна един от двата пробива пасив, но италианецът не допусна грешката от първия сет и задържа водачеството си до самия край на сета, за да изравни общия резултат.

Двамата се движеха равностойно в началните геймове на решителния сет, преди с категорична игра Щруф да пробие на нула съперника си. Отговорът на Коболи не закъсня и той моментално направи рибрейк, отново на нула. В крайна сметка двамата изиграха тайбрек, като преди това световният 429 отрази два мачбола на собствен сервис. До 3:2 в тайбрека нямаше минипробиви, ала след по-добра игра Щруф спечели три последователни точки и се поздрави с крайния успех.

 Жауме Мунар също продължава напред в турнира. Испанецът поведе с резултат 7:5 3:1, когато съперникът му Беноа Пер реши да прекрати участието си в срещата.

В първата част и двамата не се чувстваха комфортно при собствен начален удар, като си размениха общо седем пробива. Първо Пер поведе с 3:1, но Мунар изравни за 4:4. Французинът отново предаде подаването си и предостави възможността на съперника си да сервира за сета. Испанецът обаче допусна обрат, водейки с 40:15 в гейма си и резултатът стана 5:5. В крайна сметка световният номер 80 спечели следващите два гейма и така поведе в общия резултат. 

В началото на втората част Мунар бързо си изгради аванс в резултата, преди поставеният под номер две в схемата да сложи край на срещата. В мача си от четвъртфиналите Мунар ще се изправи срещу друг французин - Ришар Гаске.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф се пребори с 19-годишен италианец в Парма; Мунар "отказа" Пер Владислав Риждов
Теми:  
жауме мунар | турнир в парма | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook