Силно начало във Флорида: Томова започна кампанията си в Маями с убедителна победа!

от в 22:08 на 20.03.2024
Елеонора Александрова

Българското участие в Маями Оупън започна силно, като първата ни ракета при жените, Виктория Томова, започна с убедителна победа над "щастливата губеща" Тамара Корпач. За 100 минути игра родната ни представителка надви опонентката си с 6:2, 6:4, а в следващия кръг я очаква реванш срещу Каролин Гарсия, която елиминира Вики в тазгодишното издание на Индиън Уелс.

Още в самото начало българката наложи силно темпо на опонентката си и въпреки че загуби гейм от сервиса си, Вики успя да реализира три поредни пробива и така тя изцяло доминираше играта. По този начин за малко повече от 40 минути, софиянката спечели първия сет с 6:2.

Германката вдигна летвата в началото на втората част на двубоя и още при 2:1 спечели подаване от началния удар на първата ни ракета. При 4:2 за Корпач обаче Томова съумя да се завърне в играта и да изравни резултата в геймовете. Софиянката продължи със силната си игра и в деветия гейм, когато спаси два геймбола и отново проби сервиса на немската тенисистка. Този момент се оказа ключов за нея. В следващите минути не остави шанс на германката и по този начин затвори сета с 6:4, както и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силно начало във Флорида: Томова започна кампанията си в Маями с убедителна победа! Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook