Синер за голямата победа над Джокович: Чувството е невероятно; това беше голямо изпитание за мен

от в 17:52 на 26.01.2024
Кристиян Клепалски

Яник Синер се класира на дебютния си финал от турнир в Големия шлем, след като спря победната серия на Новак Джокович в Австралия, от 33 поредни мача, в полуфиналния им сблъсък от Аустрелиан Оупън. По този начин световният номер 4 се превърна в първия италиански тенисист, който достига до възможност да спечели трофея в Мелбърн. Той ще спори за отличието с Даниил Медведев, който направи пълен обрат срещу Александър Зверев от 0:2 до 3:2 сета в днешния ден.

Преди двубоя си срещу световния номер 1, италианецът не беше загубил нито един сет и въпреки че сърбинът спаси мачбол в третия сет, то младокът успя да запази самообладание и да спечели така важната четвърта част, което го класира към сблъсъка за трофея.

По повод победата си над Джокович, и класирането на първия си голям финал, Синер сподели емоциите си: ,,Чувството е невероятно. Беше труден мач. Усетих го, докато излизах на корта. Атмосферата беше страхотна. Очаквах с нетърпение този мач. Винаги е хубаво да има играч, от който можеш да се учиш. Загубих миналата година на полуфиналите на Уимбълдън, така че си взех нужните поуки от това. Всичко това е част от процеса."

Ето още какво сподели той: ,,Имах чувството, че удрям топката страхотно в първите два сета, а той пропускаше повече от обикновено. В третия сет нивото бе равностойно. Имах и мачбол, но това е тенисът. Сервирах страхотно днес и посрещах наистина добре. Резултатът ме прави наистина щастлив."

Това беше голямо изпитание за мен физически и хвърлих всички възможни останали сили в мен. В четвъртия сет наистина беше трудно да поведа с 4:1 гейма, знаейки, че това беше последният ми сервис гейм със стария комплект от топки. При 4:2 беше по-лесно да сервирам с новите, но все пак съм много щастлив. 

22-годишният играч каза, че е привилегия да играе срещу 24-кратния шампион от Големия шлем: ,,Чувствах се, сякаш беше привилегия да играя срещу него миналата година толкова много пъти за 10 дни. Да играеш мачове срещу този тип тенисисти е много по-добре, отколкото просто да тренираш, а това наистина е важно." 

Синер разкри в интервюто си на корта днес как една тренировка с Джокович в Монако го е тласнала към това пътуване до първия си финал в турнир от Шлема: ,,Имах шанса, когато бях по-млад, на 16-17 години, да тренирам с него в Монако. Започна процеса да се уча от най-добрите играчи в света. Тогава той ми каза, че се опитва да движи топката малко повече от останалите и да бъде непредсказуем, а аз се опитах да направя същото с моята игра" 

,,Сервисът ми се подобри много оттогава насам. Имам чувството, че все още мога да го подобря. Имам страхотен екип зад себе си и ще продължим да прогресираме."- допълни още Яник.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер за голямата победа над Джокович: Чувството е невероятно; това беше голямо изпитание за мен Кристиян Клепалски
Теми:  
Аустрелиан Оупън | новак джокович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook