След 2 години съвместна работа: Григор Димитров се раздели с треньора си

от в 20:04 на 13.09.2022
Мирела Николова

Резултатите на Григор Димитров през последните няколко месеца са повече от разочароващи, имайки предвид, че по време на сериите турнири на твърди кортове в Северна Америка нашето момче записа едва 3 победи в общо 8 изиграни срещи. Освен това настоящият сезон е откровено най-слабият за българина в надпреварите от Големия шлем от 2013-а година насам, след като не достигна отвъд третия кръг на нито едно състезание от въпросната категория.

Изглежда, че това е предизвикало родният ни представител да потърси промяна в екипа си и да се раздели със своя треньор Данте Ботини, с когото стартираха съвместната си работа преди началото на сезон 2021. Сътрудничеството им започна изключително обнадеждаващо с четвъртфинал на Аустрелиън Оупън, след което под ръководството на Ботини хасковлията достигна до полуфиналната фаза на Мастърсите в Индиън Уелс през 2021-ва и в Монте Карло през 2022-ра, но по всичко личи, че аржентинският специалист вече се е изчерпал и най-добрият ни тенисист е решил да прекрати сътрудничеството им.

"След две години съвместна работа с Григор Димитров той взе решение да се разделим. Бих искал да му благодаря за предоставената възможност да бъда негов треньор. Пожелавам му всичко най-добро в бъдеще както в професионален, така и в личен аспект", написа Ботини в социалните мрежи, като все още няма информация кой ще заеме неговото място в щаба на първата ни ракета.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dante Bottini (@dantebottini)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 2 години съвместна работа: Григор Димитров се раздели с треньора си Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | данте ботини

Коментари





Следвайте ни в Facebook