След 3 месеца: Андреев се завърна с успех на корта и оформи български двубой с Лазаров!

от в 19:38 на 02.01.2022
Диана Андреева

Адриан Андреев сложи подобаващо начало на сезон 2022! Българинът се завърна на корта след продължително отсъствие с мач срещу Владислав Манафов в пръвия квалификационен кръг на Чалънджър турнира в Италия. Срещата приключи след едва 68 минути игра в полза на третата ракета на страната ни, а крайният резултат от сблъсъка е 6:3 6:2. 

Любопитна подробност е, че в следващия етап от пресявките в Италия Андреев ще премери сили с друг наш сънародник, а именно Александър Лазаров. Двамата ще си оспорват мястото в основната схема, като двубоят помежду им ще бъде първи на професионално ниво, макар че на Sofia Open 2021 те си партнираха при каретата. 

Още от началните минути Андреев играеше на високи обороти и не позволяваше на своя противник да поеме инициативата в срещата. Ади достигна до пробив в шестия гейм и без никакви колебания успя да затвърди аванса си. Първата ни ракета продължи да оказва съпротива на своя противник и нито за момент не се поколеба, с което сложи точка на първия сет с резултат 6:3. 

Решаващият сет започна отлично за Андреев, който бе на път да реализира пробив още в първия гейм. Макар че не успя да открие резултата в своя полза, брейкът в полза на Андреев не закъсня и той си осигури преднина от 4:2. Напрежението не оказа сериозно влияние върху ситуацията на корта и българинът съумя да отмъкне още един път подаването на своя опонент, а това му бе и достатъчно, за да може да затвори срещата в своя полза и да се приближи на едва една победа разстояние от място в основната схема на Чалънджър турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 3 месеца: Андреев се завърна с успех на корта и оформи български двубой с Лазаров! Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | Български тенис | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook