След неотразим спектакъл: Кирьос спечели благотворителното шоу с Джокович в Мелбърн!

от в 10:32 на 13.01.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Ник Кирьос дълги години бяха в обтегнати отношения помежду си, но всичко това се промени в началото на миналия сезон, когато сърбинът бе спрян от участие на Аустрелиън Оупън и депортиран от Австралия, а Кирьос бе един от малкото, които заеха категорична позиция в полза на бившия номер едно. Това не остана незабелязано от балканеца, който неведнъж впоследствие изказа благодарности към своя колега за подкрепата и дори обеща, че ще го изведе на вечеря след финала на миналогодишния Уимбълдън, когато сърбинът спечели трофея, надделявайки именно над Кирьос в битката за титлата. 

В навечерието на тазгодишния Аустрелиън Оупън пък двамата решиха отново да се съберат заедно на корта в двубой с благотворителен характер. Билетите за шоуто на Rod Laver Arena бяха разпродадени само 58 минути след като бяха пуснати в продажба, и през днешния ден Новак и Ник имаха възможност да играят пред препълнените трибуни на най-големия корт в Австралия, побиращ близо 15 хиляди зрители. Очакванията за шоу се оправдаха, като в хода на срещата видяхме множество забавни моменти и шеги между двамата, но в крайна сметка победата отиде при австралиеца, който триумфира след крайното 4:3 2:4 [10:9].

Още от първите минути 21-кратният шампион от Шлема демонстрира неоспоримите си качества на посрещане и бързо достигна до 0:30 в дебютното подаване на противника. Тогава обаче се случи любопитна ситуация, в която сервисът на Кирьос закачи мрежата, но Джокович беше забравил, че във формат Fast Four разиграването продължава въпреки това и така подари точката на опонента си.

Последваха рутинно спечелени геймове от сервиращите, по време на които можехме да наблюдаваме изключително динамичен тенис както от основната линия, така и в близост до мрежата. Силите на корта бяха напълно изравнени, което доведе до тайбрек, където местният любимец наложи своята доминация и благодарение на мощните си удари пречупи именития си съперник, за да открие общия резултат.

Във втората част деветкратният шампион в Мелбърн защити псевдонима си Джокера, като непрекъснато се шегуваше с публиката, без да сваля усмивката от лицето си. Взимайки пример от днешния си опонент, сърбинът се допита до зрител къде да сервира и след като спечели въпросната точка, се обърна към треньора си Горан Иванишевич, намеквайки, че вече е намерил негов по-добър заместник. По време на една от почивките Ноле демонстрира и танцовите си умения, но всички тези закачки не повлияха на представянето му в мача и благодарение на пробив още в самото начало на сета Джокович изравни отделните части.

Във финалния сет, който бе тайбрек до 10, към Ник и Новак се присъединиха двама тенисисти в инвалидни колички, както и две деца, с които сформираха тандеми на двойки. Отборът на сърбина бе първият, който достигна до мачбол, но след като той бе отразен, последва решителна точка при 9:9, в която герой се превърна детето партньор на Кирьос, което пласира неспасяемо воле и донесе победата на австралиеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След неотразим спектакъл: Кирьос спечели благотворителното шоу с Джокович в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | Ник Кирьос | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook