След силните игри в Маями: Григор ще се изкачи в ранглистата и е пред завръщане в топ 10

от в 04:24 на 29.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров беше само преди 10 месеца време извън първите 30 в света, но оттогава първата ни ракета е изключително постоянен в своите изяви и не спира да прогресира в класацията на ATP. Българинът се изкачи до 12-тата позиция при последното обновяване на подреждането, което се явяваше най-доброто му постижение по този показател от 2018-та година насам, но още в понеделник можем да очакваме нова стъпка напред за него в това отношение.

Димитров нямаше да защитава почти никакви точки в Маями, тъй като през минаия сезон отпадна в третия кръг на състезанието и затова сега ще прибави цели 355 пункта към своя актив с класирането си за 1/2-финалите. По този начин, то е напълно сигурно, че нашият сънародник ще изпревари Стефанос Циципас, превръщайки се в най-високоранкирания тенисист с еднорък бекхенд.

Както знаете, то преди няколко седмици се случи за пръв път в историята на тениса да нямаме представител на топ 10, който практикува обратен удар с една ръка, а самият Димитров може съвсем скоро да запълни този липса, защото вече изостава само на 45 точки от световната десетка и със сигурност го очаква завръщане в най-елитния тенис ешалон, ако днес прекъсне негативната си поредица в сблъсъците си с Александър Зверев, от когото изостава с 1:7 в преките им двубои.

Засега е напълно сигурно, че първата ни ракета ще е минимум 11-ти при подновяването на ранглистата, а нов триумф е способен да го изстреля чак до деветото място и да му даде отлични изгледи да се бори за място на ATP финалите в Торино, като се има предвид, че Димитров към този момент заема 6-то място в годишната класация.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След силните игри в Маями: Григор ще се изкачи в ранглистата и е пред завръщане в топ 10 Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | маями | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook