След титлата: Гофен изигра нов блестящ двубой и удължи победната си серия

от в 18:13 на 12.04.2022
Мартин Петков

Давид Гофен напомни за славните дни в своята кариера през изминалата седмица, след като завоюва титлата на надпреварата в Маракеш. Белгиецът демонстрира много добро ниво и нагледно показа, че не бива да бъде подценяван на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло, за който получи ,,уайлд кард" от организаторите.

Бившият световен номер 7 през днешния ден даде старт на кампанията си в Княжеството, като за съперник в първи кръг срещна младия Иржи Лехецка. Двубоят извади на показ най-доброто от двамата състезатели, ала за пореден път опитът се оказа ключов фактор за спечелване на важните точки, като в добавка сервисът функционираше на отлично ниво за Гофен, който не допусна нито един пробив, и закономерно надделя в последователни сетове с 6:4 6:4. В следващата фаза на турнира предизвикателството за световния номер 47 ще е още по-сериозно, като го очаква сблъсък с Даниел Еванс в повторение на четвъртфинала от миналогодишното издание.

Началото на срещата не предложи нищо впечатляващо преди да се стигне до средата на сета, когато белгиецът усети момента да окаже натиск при подаването на младия си противник и усилията му се увенчаха с пробив. Лехецка пък се отърси от първоначалното напрежение и с всяка изминала минута заиграваше все по-добре, като разполагаше на няколко пъти с брейкбол за възстановяване на паритета, но Гофен съумя да запази нужната концентрация, отрази шансовете на чеха и броени минути по-късно записа дебютния сет на сметката си.

Участващият с ,,уайлд кард" тенисист придоби нужната увереност на старта на втората част и се възползва от неточностите на противника си, за да вземе ранен пробив аванс. В последвалите геймове двамата демонстрираха умела защита, като отразиха множество брейкболи, но Гофен каза тежката си дума в самия край на двубоя и след нов пробив се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След титлата: Гофен изигра нов блестящ двубой и удължи победната си серия Мартин Петков
Теми:  
atp | давид гофен | иржи лехецка | мастърс 1000 | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook