След загуба на двойки: Зверев наруга съдията и нападна стола му с ракетата си

от в 07:51 на 23.02.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев не е сред най-големите любители на двойковата игра и това до голяма степен е разбираемо, имайки предвид доста скромните умения на Саша при волетата. Самият германецът се шегува, че можем да го видим в близост до мрежата, само когато се ръкува с опонента или спори със съдията. Все пак тенисистът има немалък опит в турнирите при тандемите, защото често в миналото си партнираше със своя брат Миша, който е пълна негова противоположност и е сред играчите с най-добри изяви край филето.

Двамата дори имат спечелена титла в ATP Тура, която датира от надпреварата в Акапулко през 2019-а година, а сега световният номер три отново взе решение да се включи в схемата при дуетите в мексиканския град. Този път бившият шампион обедини сили с двойковия специалист Марсело Мело, с когото са най-добри приятели извън корта.

Новосформираният тандем обаче претърпя крушение и беше победен в трисетова битка от опитните Хари Хелиоваара и Лойд Гласпул, които целогодишно се състезават рамо до рамо и нагледно показаха значително по-добрия си синхрон спрямо своите съперници. Загубата пък не понесе никак добре на германеца, съдейки по последвалите му реакции.

Зверев започна да ругае главния съдия и нанесе поредица от удари по неговия стол, като го поглеждаше вледеняващо при всеки отделен контакт на ракетата му с работното място на арбитъра. Действията на Саша определено даваха вид на някакъв опит за сплашване и тепърва предстои да разберем дали играча ще бъде наказан по някакъв начин за поведението си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След загуба на двойки: Зверев наруга съдията и нападна стола му с ракетата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | александър зверев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook