Стана ясно какво ще бъде наказанието на дисквалифицирания Зверев

от в 05:54 на 25.02.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев определено ще иска да изтрие по-бързо от паметта си последните няколко дни, имайки предвид неприятните изживени емоции. Германецът си навлече гнева на тенис обществеността чрез своето поведение по време на двойковия си мач от надпреварата в Акапулко. Тогава Саша имаше сериозни претенции към едно от отсъжданията на главния съдия в решителния супер тайбрек, което се оказа с ключово значение за поражението на световния номер три и неговия партньор Марсело Мело.

Впоследствие Зверев започна да ругае арбитъра и нанесе серия от удари с ракетата си по неговия стол, което категорично приличаше на опит за сплашване, а самото главно лице напусна почти тичешком работното си място от страх. Тази постъпка донесе на защитаващия шампион дисквалификация от турнира, но това далеч няма да бъдат всички последици за него.

25-годишният състезел ще бъде лишен от заработените си средства по време на състезанието в Мексико, които се равняват на 31570$. Освен това германецът ще бъде глобен с максималните наказания за неспортсменско поведение и вербална обида, като така се прибавят още 40000$ към общата сума, която ще трябва да заплати и на всичкото отгоре той ще бъде лишен от спечелените точки през настоящата седмица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стана ясно какво ще бъде наказанието на дисквалифицирания Зверев Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook