Свитолина срази Халеп и запази мечтата си за първа титла от Шлема жива!

от в 20:33 на 05.09.2021
Диана Андреева

Елина Свитолина е първата 1/4-финалистка в тазгодишното издание на US Open. Украинската състезателка надигра своята добре позната опонентка Симона Халеп в един наистина качествен двубой, завършил 6:3 6:3. Така световната номер пет си осигури сблъсък с победителката измежду Лейла Фернандес и Анджелик Кербер в следващия етап, а с това се намира едва на няколко крачки от така мечтаната си дебютна титла от Големия шлем.

Историята на тяхното съперничество започва през далечната 2013 година. Първият мач помежду им се състои в столицата на България - София, като те участват в WTA Tour Finals за вторите осем състезателки в световната ранглиста. Последваха общо осем срещи между тях, а преди днешния ден балансът бе 5:4 в полза на Свитолина.

Маратонските разигравания започнаха още от самото начало. Двете тенисистки мигновено намериха своя ритъм, а всяка точка бе не само надиграване от дъното на корта, но и тест за търпението на тенисистките.  Още от началните минути обаче Халеп диктуваше темпото и първа излезе с пробив напред. Авансът й обаче мигновено бе заличен, а от там нататък ситуацията коренно се промени. След като достигна до 3:3, Свитолина превключи на много по-високи обороти и без никакви колебания изпрати първия сет на сметката си.

Стратегията на Свитолина робетеше безотказно и във втората част, а именно това изведе украинската състезателка до успеха. Независимо от ситуацията, Елина изпращаше мощни удари в дъното на игрището и се стремеше да поддържа ритъма, без нито капка разнообразие. Невинаги това е правилната стратегия срещу тенисистки от класата на Халеп, но подкрепата от великолепен сервис от страна на Свитолина изцяло наклони везната в полза на бронзовата медалистка от Токио и тя се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина срази Халеп и запази мечтата си за първа титла от Шлема жива! Диана Андреева
Теми:  
us open | елина свитолина | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook