Свитолина създава благотворителна фондация, самият Джордж Буш я подкрепи

от в 18:56 на 15.03.2019
Калоян Пламенов

Украинската тенис звезда Елина Свитолина обяви създаването на проекта Фондация Елина Свитолина. Мисията на фондацията е да насърчи децата да възприемат ценностите на упоритата работа, самодисциплината и тениса, а също така да осъзнават колко е важно винаги да даваш 100% от себе си във всеки един ден от живота.

Идеята за създаването на фондацията се прокрадна в главата на тенисистката още през миналата година, когато тя се срещна с подрастващи като част от специална програма, която се проведе в тенис център Буш в Тексас.

Решението на украинката бе приветствано веднага от 43-ия президент на САЩ Джордж Буш, който от няколко години не заема поста на държавен глава, на една от най-силните държави в световен мащаб.

"Жена ми Лора и аз искаме да поздравим шампионката от финалния турнир на WTA Елина Свитолина за нейните постижения в областта на тениса, както и нейната изключителна работа с нашия благотворителен проект Тенис Център Буш, където тя помогна на нуждаещите се деца да имат добри цели", обяви Джордж Буш.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина създава благотворителна фондация, самият Джордж Буш я подкрепи Калоян Пламенов
Теми:  
джордж буш | елина свитолина | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook