Тенис легенда посочи най-големия проблем в играта на Зверев

от в 09:31 на 18.11.2020
Анисия Стоева

Александър Зверев не получи старта, който искаше на Финалите на АТР 2020. Шампионът от 2018 г. загуби от Данийл Медведев в първия манш на турнира и то в последователни сетове след 6:3, 6:4.

След поражението на Зверев бившият номер 1 в света Тим Хенман посочи един основен проблем в геймплея на германеца. Бившият британски играч заяви, че Саша не би могъл да печели значителни мачове в бъдеще, ако не поработи усилено върху... втория си сервис:

,,Притеснявам се за началния му удар ... Това е проблем за него от известно време ... Когато вторият ви сервис е толкова ненадежден, е невероятен начинът, по който това се филтрира в други части на играта".

В мача си срещу Медведев процентът на успеваемост при втория сервис на Зверев бе само 33%. Саша дори допусна седем двойни грешки: „Когато видите колко голям проблем е началният удар за него, трябва да му отдадете голяма заслуга за преминаването и спечелването на толкова мачове, колкото има тази година“- добави 46-годишният Хенман. 

Бе очевидно, че британецът разкритикува само втория сервис на Зверев, но въпреки това той е убеден, че световният номер 7 има потенциал да спечели много титли в бъдеще: „Сигурен съм, че Зверев може да завоюва Шлемове напред във времето, но този удар е проблем, който трябва да бъде решен“.

Изглежда Хенман наистина има големи очаквания от Александър Зверев. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис легенда посочи най-големия проблем в играта на Зверев Анисия Стоева
Теми:  
александър зверев | тим хенман

Коментари





Следвайте ни в Facebook