Тенисистка, допусната в Австралия без ваксина, ще последва съдбата на Джокович!

от в 17:33 на 07.01.2022
Мирела Николова

Темата за влизането на Новак Джокович в Австралия е сред най-обсъжданите в световен мащаб през последните два дни, след като бе взето решение от австралийските власти да депортират световния №1. Сърбинът не бе допуснат да влезе в Австралия, тъй като правителството на щата Виктория отказва да го допусне на австралийска територия поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни.

Случаят предизвика огромна вълна от недоволство и се появиха множество съмнения дали тук не става въпрос повече за политика, отколкото за загриженост за жителите на Мелбърн. Това бе породено от факта, че Джокович не бе единственият, отпътувал за Австралия неваксиниран. Освен него още 26 други тенисисти и тенисистки са получили правото да участват на Аустрелиън Оупън с медицинско изключение, а някои от тях дори вече са били допуснати да влязат в Мелбърн със същите документи като тези на световния №1.

Правителството на щата Виктория обеща да разгледа внимателно тези случаи, а днес разследването доведе и до първата състезателка, която ще последва съдбата на Джокович, а именно чехкинята Рената Ворачова, която се изявява в двойковите надпревари. Не само че е била допусната да влезе в страната без никакви усложнения, но тя дори е участвала на турнира в Мелбърн заедно с партньорката си Катаржина Питер. Вече обаче нейната виза е анулирана, а Ворачова е изолирана в същия хотел като Ноле. Самата тенисистка съобщи, че няма да обжалва решението на властите, което означава, че съвсем скоро ще бъде депортирана. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисистка, допусната в Австралия без ваксина, ще последва съдбата на Джокович! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | любопитно | новак джокович | рената ворачова

Коментари





Следвайте ни в Facebook