Тиафо след успеха над Надал: Сякаш светът спря за момент, щях да припадна от вълнение

от в 13:24 на 06.09.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Франсис Тиафо се превърна в героя на домакините, след като поднесе най-голямата изненада на тазгодишния US Open, спирайки самия Рафаел Надал по пътя му към 23-та титла от Големия шлем. Американецът за пореден път демонстрира нагледно своята феноменален хъс и благодарение на огромната си доза енергия и великолепна игра успя да отстрани Матадора още в осминафиналната фаза и да постигне най-значимия успех в досегашната си кариера. 

На последвалата си пресконференция младокът разказа как победа над представител на Голямата тройка винаги е бил част от неговите цели и вчера е излязъл на корта с ясната мисъл, че ще я постигне.

"Напоследък виждаме много млади играчи, които успяват да надвият Надал, Федерер и Джокович. Мислех си дали и аз ще имам удоволствието един ден да заявя, че съм победил някого от тях. Днес си казах: "Това е денят, в който ще го направя". Сега имам история, която да разказвам на децата и внуците си. Надявам се никога повече да не се изправям срещу него, за да може съперничеството ни да завърши с победа за мен. Наистина беше невероятно представяне от моя страна, играх изключително добре. Просто излязох на корта, вярвах, че мога да победя, и го направих.

Казах на моя агент, че усещането бе сякаш светът спря за момент. Не можех да чуя нищо в продължение на минута. Дори когато се ръкувахме с Рафа, не знам изобщо какво му казах. Пълна мъгла. Сълзите вече напираха в очите ми. Едва успявах да видя Надал и екипа си. Всички бяха на крака. Беше изумително. Не искам да си представям колко учестено биеше сърцето ми. Бях неописуемо развълнуван. Сякаш щях да припадна. Никога не съм изпитвал нещо подобно през живота си", сподели емоционалният Тиафо пред медиите.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо след успеха над Надал: Сякаш светът спря за момент, щях да припадна от вълнение Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | любопитно | рафаел надал | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook