Токио: Квалификант продължи мъките на Оже-Алиасим и го тласна към изпадане от топ 50

от в 11:41 на 20.10.2023
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим продължава да се намира далеч от най-добрата си спортна форма, като изключително слабите му резултати в последните месеци не спират и той отпадна безславно на АТР 500 турнира в Токио. Канадецът, който преди година по това време навярно ни направи свидетели на най-доброто си тенис равнище, печелейки последователно три поредни титли, в хода на днешния ден не съумя да даде никакъв отпор на Маркос Гирон и американецът се наложи над осмия поставен с крайното 6:1 6:4. 

По този начин световният номер 79 продължава блестящата си кампания в японската столица, стартирала още от квалификациите, и победите му над Каспър Рууд и Оже-Алиасим го извеждат до дебютен полуфинал на ниво АТР 500, в който той ще се изправи срещу сънародника си Бен Шелтън. Канадецът пък с днешното си поражение си гарантира нов известен спад в ранглистата на АТР и предвид факта че тепърва има да защитава още два от миналогодишните си трофеи, както и участието си на Финалния Мастърс, то изглежда грозен от опасността скоро да се сбогува с позицията си в топ 50 и да бъде непоставен за следващата надпревара от Големия шлем.

Началото на двубоя се превърна в пълен фарс за доскорошния представител на топ 10, чиито удари почти неизменно завършваха извън очертанията на полето или спираха в мрежата, което позволи на Гирон да се откъсне напред с комфортна преднина от два пробива аванс. Впоследствие проблемите за канадеца за секунда утихнаха и той най-после се разписа в резултата, като удържа подаването си, но непоставеният тенисист остана безгрешен и се поздрави с успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част желанието на американеца да задава темпото в разиграванията го изведе до още по-голям игрови превес и той вече разполагаше с предимство от пробив по пътя към победата. Изправен до стената, световния номер 17 видимо съумя да подобри качеството на форхенда си и започна все по-уверено да завършва своите атаки, като осъществи рибрейк и дори бе на крачка от това за втори път да отмъкне сервиса на съперника си, ала Гирон запази хладнокръвие във решаващите минути от сблъсъка, преди във фундаменталния десети гейм да подпечата триумфа си след серия от добри ретури.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Токио: Квалификант продължи мъките на Оже-Алиасим и го тласна към изпадане от топ 50 Мартин Петков
Теми:  
atp | маркос гирон | токио | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook