Томова победи Фет за "Фед Къп" и възстанови равенството с Хърватия

от в 18:44 на 05.02.2020
Павел Димитров

Виктория Томова записа успех в два сета с 6-2, 6-4 срещу хърватката Яна Фет. Това беше втори мач от двубоя от група I на зона Европа/Африка между България и Хърватия. По-рано днес Изабелла Шиникова отстъпи на Лея Бошкова с 6-2, 4-6, 4-6 за 1:51 ч. С успеха на Вики българките изравниха резултата в двубоя - 1:1.

Първият сет тръгна в лоша посока за Томова. Тя бе пробита на 30 в откриващия гейм. За щастие това не разколеба Вики и тя бързо върна пробива. Отърсила се от първоначалния шок първата ни ракета при дамите набра скорост, взе си подаването и направи нов брейк за 3-1.

Последва нов спад и нов пробив за хърватката - 3-2. След него на корта обаче имаше само един играч и това беше Виктория. Тя влезна в серия от три поредни гейма в нейна полза и 6-2 краен резултат за първия сет.

Началото на втората част за Томова също беше колебливо. Тя загуби първия си сервис гейм, след което позволи на Яна Фет за първи път днес да спечели гейм на собствен сервис. В следващите геймове обаче Вики категорично реши да спре с подаръците, влезна в страхотна серия от пет печеливши гейма в нейна полза за 5-2.

Точно, когато изглеждаше, че мачът е на приключване Фет взе два поредни гейма и се закачи в мача - 5-4.

Слабият сервис обаче в крайна сметка предаде хърватката. 0-40 на неин сервис и мач за Томова.

Успехът на Томова означава, че финалният изход от мача България-Хърватия ще се реши от двубоя на двойки. В него за българките са заявени Томова и Шиникова, а за хърватките - Фет и Дария Юрак. Стартът на срещата няма да е преди 20:00 ч.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова победи Фет за "Фед Къп" и възстанови равенството с Хърватия Павел Димитров
Теми:  
виктория томова | фед къп | яна фет

Коментари





Следвайте ни в Facebook