Томова се върна от сет на нула и осъществи обрат срещу втората поставена във Валенсия

от в 08:12 на 09.06.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова продължава с отличните си изяви на надпреварата от категория WTA 125 в испанския град Валенсия, където заслужено намери място в четвъртфиналите, постигайки две първокласни победи. Вики откри участието си в турнира с триумф над ветеранката Сара Ерани, която е бивша финалистка на Ролан Гарос, а вчера в нейна жертва се превърна втората поставена Варвара Грачева.

Рускинята съвсем наскоро достигна до третия кръг на "мейджър" турнира във френската столица и беше сочена за голямата фаворитка в мача, но родната ни представителка преодоля неубедителното начало, за да реализира страхотен обрат - 0:6 6:3 6:1. Така нашата сънародничка ще премери сили с китайката Сию Уанг, а победителката ще продължи към финалната четворка на състезанието.

Срещата започна кошмарно за Томова, тъй като нейната съперничка действаше далеч по-агресивно и нямаше проблем да се справи със защитата на софиянката. Грачева почти не пропускаше удар в този отрязък от двубоя, като с лекота прибавяше геймове към своя актив и първата ни ракета трябваше да преглътне инкасирането на нулев сет.

Постепенни българката изравни силите на корта, което ѝ позволи да осъществи първия си пробив, но последва светкавичен рибрейк на нула. Родната ни представителка обаче вече бе намерила как да противойдества на световната номер 69 и съумя на още два пъти да спечели нейното подаване, а оттам насетне нямаше път обратно за рускинята и имахме паритет в общия резултат.

Решителният сет стартира с бърз пробив в сметката на по-високоранкиранията състезателка, само че Вики по никакъв начин не предостави инициативата и продължи да бъде все толкова солидна от дъното на корта, докато Грачева изгуби всякакво търпение и допускаше огромно количество непредизвикани грешки. Томова пък играеше най-добрия си тенис, откакто двубоят беше започнал и не даде дори гейм повече на именитата си съперничка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова се върна от сет на нула и осъществи обрат срещу втората поставена във Валенсия Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | валенсия | варвара грачева | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook