Томова сътвори обрат над шампионка в WTA Тура на старта в Будапеща!

от в 20:06 на 20.09.2022
Мартин Петков

Виктория Томова проби за първи в кариерата си в световния топ 100 в началото на миналия месец, което беше отплата за силните ѝ резултати към него момент, ала именно с влизането си сред първите сто софиянката допусна спад, не успя да се класира в основната схема на US Open и наглед логично през тази седмица изгуби позиции, отстъпвайки до 109-ото място. Българката обаче ще опита да се реабилитира, като през днешния ден на WTA 125 надпревара в Будапеща направи първата крачка към тази си цел и преодоля третата поставена в схемата Жасмин Паолини, благодарение на знаменит обрат, постигнат за малко над два часа на корта в унгарската столица - 4:6 6:0 6:2. Напред в състезанието за първата ни ракета при дамите предстои да срещне световната номер 99 Юлия Грабър.

Началото на двубоя започна доста обнадеждаващо за всяко от двете тенисистки, като подаванията скоростно се трупаха в активите на сервиращите. Първите проблеми на начален удар дойдоха пред Томова, която неколкократно разполагаше с възможност да спечели гейма си, но се пречупи при по-продължителните размени от дъното на корта и изостана с пробив пасив. Положението за Вики беше на път напълно да се влоши, след като ѝ се наложи да спасява сетболи на собствено подаване, но за радост, се справи и дори на свой ред открадна сервиса на италианката, ала нов спад и късна офанзива от страна на Паолини се оказаха пагубни за нашенката и тя вече се нуждаеше от обрат по пътя към победата.

Бързо забравила случилото се, Вики мигновено покачи равнището в играта си и реализира пробив още на старта на втората част, който затвърди след четири отразени брейкбола, за да може броени минути под влиянието на импулса в представянето си да удвои своя аванс - 4:0. Точно в тези моменти на корта най-нагледно наблюдавахме пълния потенциал на родната първа ракета и тя без да оставя каквито и да е шансове на световната номер 75 ѝ "върза геврек", изпращайки сблъска в заключителната му фаза.

Тирадата и невероятната игра на софиянката продължиха и в началото на решителния трети сет, когато българката беше наложила абсолютната си доминация, за да поведе с два пробива аванс при 3:0. Отговор от Паолини неистово последва, като тя навакса от части пасива си и взе сервиса на нашенката, но по този начин само даде старт на дълга поредица от брейкове, която завърши повече от успешно за Томова и тя оползтвори втория си мачбол, слагайки точка на спора в унгарската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова сътвори обрат над шампионка в WTA Тура на старта в Будапеща! Мартин Петков
Теми:  
wta | будапеща | виктория томова | жасмин паолини

Коментари





Следвайте ни в Facebook