Тони Надал: Ако Джокович спечели US Open, ще се доближи опасно до Рафа

от в 15:05 на 29.08.2018
Георги Христов

Чичото на Рафа Надал - Тони коментира ситуацията около фаворитите за титлата на Откритото първенство на САЩ. Той смята, че трудно можем да видим изненада и успех на по-млад състезател, а главните претенденти си остават Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафа Надал.

"Статусът на фаворити не им е даден заради предишни постижения, а и заради играта, която демонстрират през цялата година. Федерер и Рафаел демонстрират страхотно ниво в последните сезони, а Джокович се завръща отново. Той е агресивен, а ударите му са много мощни както и преди. Който и да спечели турнира, вероятно ще стане играч на годината.

"Но не е само това. Ако Федерер вземе титлата, то той ще увеличи дистанцията си пред Рафа. Ако моят роднина спечели, то той ще вземе аванс пред Джокович. А в случай, че Джокович триумфира, то той ще бъде опасно близо до племенника ми," анализира Тони.

Общо Федерер, Джокович и Надал са спечелили 50 титли от голямата четворка до момента. За сравнение след тях Бьорн Борг, Джими Конърс и Джон МакЕнроу имат 26. В тази връзка Тони Надал очаква сегашното топ трио да продължи да е във водеща позиция още няколко сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Ако Джокович спечели US Open, ще се доближи опасно до Рафа Георги Христов
Теми:  
us open | новак джокович | рафаел надал | тенис | тони надал | чичо тони

Коментари





Следвайте ни в Facebook