Топалова със страхотен обрат в Добрич, Петя Аршинкова също с успех

от в 17:47 на 19.09.2018
Георги Христов

Гергана Топалова и Петя Аршинкова се класираха за втория кръг на традиционния международния турнир по тенис за жени „Изида къп". Надпреварата с награден фонд от 25 хиляди долара се провежда на кортовете на в Добрич.

Топалова направи обрат и победи с 4:6, 7:5, 6:0 Виктория Каменская (Русия) за 2 часа и 8 минути игра. Гергана губеше със сет и 2:4 във втората част, но спечели 11 от следващите 12 гейма. Следващата съперничка на Топалова е квалификантката Каролине Вернер от Германия.

Преминалата през квалификациите държавна шампионка Аршинкова се наложи над Яна Тищенко (Молдова) с 6:4, 6:2 за 69 минути. Петя поведе с 5:1 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част спечели четири поредни гейма, за да триумфира. За място на четвъртфиналите Аршинкова ще играе срещу поставената под № 2 Джулия Гато-Монтиконе (Италия).

За класирането си за втория кръг Топалова и Аршинкова заработиха по 5 точки за световната ранглиста.

Друга българка – Ани Вангелова отпадна в първия кръг след поражение с 1:6, 6:4, 1:6 от Александра Перпер (Молдова).

Утре в 10 часа ще започнат мачовете от втория кръг на турнира, като Топалова и Аршинкова ще играят една след друга на първи корт след 12 часа.  В късния следобед ще се играят и четвъртфиналите по двойки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топалова със страхотен обрат в Добрич, Петя Аршинкова също с успех Георги Христов
Теми:  
гергана топалова | изида къп | петя аршинкова | тенис | тенис добрич | тенис турнир в добрич

Коментари





Следвайте ни в Facebook