Треньорът на Барти: Решението на Ашли да се оттегли от Тура не ме изненада

от в 15:50 на 24.03.2022
Диана Андреева

Крейг Тайзър работи съвместно с Ашли Барти в продължение на шест години, като под наставленията на Тайзър, световната номер едно спечели общо три титли от Големия шлем и се изкачи до върха на WTA подреждането. Новината за края на нейната професионална кариера е разочаровала австралийският треньор, който обаче разкри в интервю, че решението й е напълно очаквано и не е изненадан, а ето какви бяха точните му думи: 

"След като спечели титлата на Уимбълдън, Ашли започна все по-често да говори за евентуално оттегляне от спорта. Тя продължи да тренира много усърдно и да спазва строга дисциплина, но въпреки това усещах, че психологическата и нагласа вече не е същата. 

Ашли замина за Мелбърн с мисълта да спечели титлата и да се превърне в герой на своята страна. Тя не се стремеше към слава, тъй като вече беше постигнала всичко, за което бе мечтала. Дори без трофея от Australian Open Аш пак щеше да е легенда, но искаше да зарадва своите сънародници, които десетилетия наред очакваха нова австралийска шампионка. 

За мнозина решението й да се оттегли е изненадващо, но не и за мен. Знам, че тенисът не е единственото призвание в живота й и тя ще бъде щастлива дори да не е на корта." - завърши Тайзър.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Барти: Решението на Ашли да се оттегли от Тура не ме изненада Диана Андреева
Теми:  
wta | ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook