Циципас след битката: Григор игра страхотно, направи престоя ми на корта много тежък

от в 20:10 на 11.05.2022
Мирела Николова

Григор Димитров днес се изправи срещу Стефанос Циципас за трети път в рамките на по-малко от месец и за разлика от всеки от предходните пъти, бе на крачка от това да надвие световния №5. Нашето момче изоставаше със сет и 3:5, но успя да обърне нещата в своя полза и дори достигна до два мачбола в третия сет. За съжаление обаче, българинът не ги материализира и се стигна до решителен тайбрек в третия сет, където преимуществото бе изцяло на страната на гърка, и така родният ни представител напусна надпреварата на сингъл в Рим.

В последвалото си интервю на корта четвъртият в схемата не пропусна да отдаде заслуженото на днешния си опонент, отбелязвайки как най-добрият ни тенисист е успял сериозно да го затрудни.

"Беше невероятна битка. Изключително щастлив съм, че успях да преодолея това препятствие", започна Циципас след мача. "Григор игра наистина страхотно и направи престоя ми на корта много тежък.

В момента изпитвам толкова много емоции. Фактът, че успях да превъзмогна разочарованието в края на втория сет и да се върна по-силен в тайбрека на третата част, бе чудесен начин да компенсирам това, че не можах да спечеля подаването си, когато сервирах за спечелване на мача."

"Чувството да играеш тук, е като да играеш в Колизеума“, продължи гъркът по отношение на атмосферата на Grand Stand Arena. "Публиката ни дава толкова много енергия. Мисля, че хората, които присъстваха на двубоя днес, бяха истински въвлечени в него - това създаде великолепна атмосфера и феноменална гладиаторска атмосфера на корта", завърши Стефанос.

Източник: АТР


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас след битката: Григор игра страхотно, направи престоя ми на корта много тежък Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook