Циципас загуби сет, но не допусна изненада и ще срещне отстранилия Димитров

от в 11:07 на 20.01.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас претърпя операция на лакътя в края на миналата година и дори бе под въпрос за Аустрелиън Оупън, но изглежда, че гъркът вече не изпитва никакви проблеми от физическо естество, след като постигна втора победа в Мелбърн. Въпреки че загуби сет, той не допусна да се стигне до изненада, сломявайки съпротивата на Себастиан Баес със 7:6(1) 6:7(5) 6:4 6:3, за да си гарантира сблъсък срещу екзекутора на Григор Димитров - Беноа Пер.

В началните минути на двубоя разиграванията бяха изцяло по вкуса на гърка, който налагаше своето темпо на игра и така успяваше често да постави под напрежение противниковото подаване. От своя страна, Баес допускаше множество непредизвикани грешки, които на два пъти му костваха изоставане с 0:40. До пробив обаче така и не се стигна след серия пропуски от ракетата на световния номер 4, който пропиля цели 7 брейкбола.

В решителния етап на сета играта на фаворита претърпя спад, което доведе до инкасирането на пробив и възможност за Баес да сервира за успеха в първата част. Тогава обаче Циципас веднага се мобилизира и паритетът моментално бе възстановен за 5:5. Последваха два рутинно спечелени гейма от сервиращите и така се стигна до тайбрек, в който балканецът бе напълно безкомпромисен и го затвори категорично в своя полза, отпускайки едва една точка на противника си.

Втората част се разви под пълната доминация на сервиращите, които разчитаха на началния си удар и никой от двамата не бе застрашен от загуба на подаването си. Този сет също бе решен в дълъг гейм, който отново стартира с предимство за четвъртия в света, но след няколко непредизвикани грешки от негова страна резултатът в отделните части бе изравнен.

Впоследствие Циципас стабилизира значително играта си и все по-често го виждахе в офанзивна позиция. Това му помогна да реализира два брейка и да поведе с 5:0, а оттам насетне до изненади не се стигна.

Стефанос пренесе отличните си изяви и в четвъртата част, където си осигури ранен пробив аванс, след което трудно можеше да бъде спрян по пътя си към третия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас загуби сет, но не допусна изненада и ще срещне отстранилия Димитров Мирела Николова
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook