"Тук нямам място": Кортовете в Мадрид също се превърнаха във враг на Даниил Медведев

от в 21:03 на 03.05.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев определено е доста взискателен по отношение на кортовете в ATP Тура и щом прецени, че дадено съоражение не е по вкуса му, то можем да се нагледаме на всякакъв вид протеси от страна на бившия номер едно. На подобна гледка станахме свидетели в Индиън Уелс, където Медведев неколкократно заяви как никога не е играл на толкова бавна настилка и по никакъв начин не може да приеме, че това е надпревара на твърди кортове, тъй като е специалист по темата и може да усети разликата в условията.

Вчера пък до голяма степен наблюдавахме идентична ситуация, след като руснакът не скри гнева си от обстоятелството, че е поставен да играе на корт "Аранча Санчес Викарио". Въпросното съоражение е второто по големина на Мастърса в Мадрид и определено световният номер три няма да остане с добри чувства към него, защото допусна двусетово поражение в осминафиналите от своя сънародник Аслан Карацев.

Претенциите на Медведев бяха свързани с обстоятелството, че "Аранча Санчес Викарио" отстъпва значително по размери на централния корт и съответно той е принуден да посреща много по-навътре в полето си, отколкото би желал. Статистиката също потвърди думите на московчанина, показвайки как неговата обикновена позиция на ретур е на 6,5 метра зад основната линия, докато срещу Карацев е бил с 1,5 метра изтеглен по-напред и то изцяло принудително.

Шампионът в Маями дори извика супервайзера и му обясни как в предишния си мач е избирал сам своята позиция при посрещане:

"Тук нямам място. Вчера сам избирах къде да застана на ретур. Това е страхотно неудобоство за моята игра. Поставен съм под номер две в турнира и не разбирам защо трябва да изпитвам подобно нещо. Нормално ли е според теб?" - завърши тирадата на руснака, който все още никога в кариерата си не е достигал до финалната осмица на състезанието в испанската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Тук нямам място": Кортовете в Мадрид също се превърнаха във враг на Даниил Медведев Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook