Тъжни новини: Жо-Вилфред Цонга обяви оттеглянето си от професионалния тенис!

от в 22:12 на 06.04.2022
Мирела Николова

Жо-Вилфред Цонга винаги е бил един от най-харизматичните състезатели в Тура и през годините се е превърнал в любимец на милиони благодарение на атрактивната си игра и джентълменско поведение. За жалост на всички свои фенове обаче, днес 36-годишният французин обяви оттеглянето си от професионалната тенис сцена, като неговият последен турнир ще бъде Откритото първенство на Франция (22 май - 5 юни). По-рано през сезона той намекна за своето намерение да прекрати кариерата си скоро, а през днешния ден публикува видео в социалните си мрежи, в което разкри къде ще можем да го видим в действие за последен път: "С голяма емоция обявявам решението си да сложа край професионалната си кариера на Ролан Гарос 2022".

"Главата ми казва, че мога да играя цял живот, но в същото време тялото ми напомня, че способността да надминавам себе си, вече не съществува“, разказва Цонга във видео, публикувано в YouTube. "Надявам се, че ще бъда във форма за Ролан Гарос и ще покажа това, което винаги съм бил на този турнир. Целта ми е да бъда себе си, да бъда тенисистът Жо-Вилфред Цонга. Обичам да се представям добре и винаги съм искал да бъда най-добрата своя версия. Винаги съм си поставял високи цели в опит да получа това, което е по силите ми. За мен Откритото първенство на Франция през 2022-ра ще бъде възможността да го направя за последен път.”

Цонга става професионален тенисист през 2004 г., като върховото му класиране в ранглистата е №5, достигнато през 2012 г. Той също така може да се похвали с 22 завоювани титли от АТР, участие на финал на Аустрелиън Оупън (2008 г.), както и достигане до пет полуфинала от Големия шлем. През последните две години французинът изпитва сериозни проблеми в областта на кръста, които най-вероятно са довели до решението му да се сбогува с тениса.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тъжни новини: Жо-Вилфред Цонга обяви оттеглянето си от професионалния тенис! Мирела Николова
Теми:  
atp | жо-вилфред цонга | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook