Уимбълдън 2021: Барти и Уилямс в една половина, лесен жребий за Сабаленка

от в 14:00 на 25.06.2021
Диана Андреева

Уимбълдън 2021 е зад ъгъла, а напрежението и вълнението около предстоящия турнир от Големия шлем е неописуемо. В може би любимото на всички тенис почитатели събитие от Тура ще се включат голяма част от топ състезателките на WTA, макар че част от тях няма да пътуват до Лондон през този сезон по една или друга причина. Днес бе определена и схемата на турнира, а ето какво точто реши жребият:

Световната номер едно Ашли Барти ще открие кампанията си на тревни кортове срещу Карла Суарес Наваро, а в следващия етап очаква Ани Блинкова или Тимеа Бабош. Австралийката получи неприятната контузия по време на Ролан Гарос, но в процеса на възстановяване тренира именно в All England Club и както сама призна в интервю "се чувства страхотно в Лондон".

Първата поставена по пътя на Барти е Йоана Конта, а на 1/8-финалите световната номер едно най-вероятно ще се изправи срещу шампионката от Ролан Гарос 2021 Барбара Крейчикова. За да си осигури място сред последните четири състезателки в надпреварата Ашли ще трябва да победи Бианка Андрееску, но задачата на канадката да достигне до тоди етап ще бъде много сложна, имайки предвид, че в нейната част се намират Виктория Азаренка, Анет Контавейт и Дария Касаткина.

В горната половина е и 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс. Тя ще открие кампанията си с Алиаксандра Саснович, а още в трети кръг има вероятност да се изправи срещу Анджелик Кербер. Това е може би една от най-неприятните части, в които Серита можеше да попадне, тъй като на 1/8-финалите евентуална нейна опонентка е детето чудо Кори Гоф, смятана от мнозина за скрита фаворитка в събитието. Противничката на Уилямс в петия й мач, в случай, че няма някакви изненади, ще бъде някой измежду Елина Свитолина, Паола Бадоса, Анастасия Павлюченкова и Каролина Мухова.

В долната половина най-високо поставена е Арина Сабаленка. След като Наоми Осака и Симона Халеп се оттеглиха от тазгодишното издание на надпреварата белоруската зае почетното второ място и си осигури доста благоприятен път към заключителните мачове от турнира. През изминалата седмица Сабаленка изигра няколко срещи на тревна настилка и показа, че се намира в доста добра форма. Това би трябвало да означава, че тя няма да има проблем да се справи последователно с няколко квалификантки/щастливи-губещи и Екатерина Александрова или казано по друг начин лесно ще достигне до 1/8-финален двубой с Мария Сакари или Елена Рибакина.

При нов успех Сабаленка ще бъде изправена пред по-сериозно предизвикателство, защото в горната осмина на схемата се намират състезателки от ранга на Гарбинье Мугуруса, Ига Швьонтек, Онс Жабер и Петра Мартич. В тази половина са още София Кенин, Каролина Плишкова, Джесика Пегула и Елизе Мертенс, като евентуалните 1/8-финали са Кенин-Мертенс и Квитова-Плишкова. Пълният жребий за турнира при дамите можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън 2021: Барти и Уилямс в една половина, лесен жребий за Сабаленка Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | ашли барти | бианка андрееску | ига швьонтек | симона халеп | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook