Устремът на шампиона от Токио е спрян: Синер взе реванш от Шелтън и го отстрани във Виена

от в 20:11 на 25.10.2023
Мартин Петков

Яник Синер затвърди отличната си форма от азиатското турне, където триумфира с титлата в Пекин, и взе сладък реванш от Бен Шелтън за поражението си в Шанхай, надигравайки го в мача на деня на АТР500 турнира във Виена. Двамата видни представители на следващата генерация отново не пропуснаха да ни направят свидетели на поредната си зрелищна битка, но в крайна сметка устремът на левичаря от спечеления му дебютен АТР трофей в Токио бе спрян, след като италианецът се нуждаеше от час и 44 минути на корта, за да фиксира крайното 7:6(2) 7:5.

По този начин световният номер 4 и втори поставен в схемата се завърна обратно на победния път и се класира за осминафиналната фаза в австрийската столица, където ще се изправи срещу своя добър приятел и сънародник Лоренцо Сонего.

Началото на двубоя изглеждаше обезпокоително за американеца, чийто сервис далеч не функционираше на оптималното си равнище, ала след няколко минути престой на корта, то левичарят се адаптира към условията за игра в зала и на бърза ръка ни демонстрира на какво е способен, заличавайки брейкбол пред втория поставен. Оттам насетне подаващите изцяло наложиха волята си на корта и геймовете започнаха да се трупат скоростно в активите им, като въпреки това, Шелтън не пропусна да ни покаже мощните си ретури и дори си осигури общо на три пъти възможност за пробив, ала в тези мигове италианецът сервираше на висота и оцеля, за да бъдем отведени до закономерен тайбрек.

В него Синер придоби инициативата още от първата точка и покачи значително агресията в ударите си, като реализира неколкократно фантастични уинъри от форхенд и без да остави въпросителни с представянето си в дългия гейм, се поздрави с успеха в откриващия сет.

Стартът на втората част пък отново върна на почит блясъка, с който разполагат двамата младежи на начален удар, като подаванията им често се оказваха лишени от всякаква интрига и паритетът се поддържаше. Постепенно обаче константността в сервисите на полуфиналиста от US Open се поизгуби и вторият поставен наложи до известна степен своето темпо, като на два пъти достигна шансове за пробив, но Шелтън не трепна и заложи на атаката в тези моменти, което се превърна в печеливша стратегия и той оцеля.

Впоследствие придобитото вдъхновение в играта на левичаря го изведе до брейкбол, имащ статута на скрит сетбол, но подобно на по-рано в сблъсъка, то Синер реализира ас, като с това си действие вдигна значително оборотите и достигна до фундаментален пробив в заключителното подаване на съперника си, с което узакони победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Устремът на шампиона от Токио е спрян: Синер взе реванш от Шелтън и го отстрани във Виена Мартин Петков
Теми:  
atp | бен шелтън | виена | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook