Ужасяващо: Ампутираха крака на бивш треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер

от в 18:06 на 21.10.2023
Калоян Соколов

Шведът Петер Лундгрен, който е бил треньор на легендата в тениса Роджър Федерер, както и на най-добрия българин Григор Димитров, е ампутирал левия си крак. Жестоката новина съобщи самият 58-годишен Лундгрен в социалните мрежи. Той е бил принуден на този отчаян крак след поредната лоша инфекция и счупване на глезена, което не може да зарасне, тъй като той страда от диабет тип 2.

Самият Лундгрен е бил професионален тенисист и стига до номер 25 в световната ранглиста през 1985 година, като печели три титли в ATP Тура.

Шведският специалист е в основата на първите големи успехи на Федерер, който печели дебютната си титла на Уимбълдън под негово ръководство. Скандинавецът пък започва работа с Григор Димитров през началото на 2009-та година и скоро след това българинът надиграва световния номер 23 Томаш Бердих на ATP 500 турнира в Ротердам, а впоследствие печели сет срещу Рафаел Надал.

Тогава Лундгрен заявява, че 17-годишният Димитров притежава дори по-голям потенциал от Маестрото, защото има по-добра физика и волета от легендарния швейцарец на същата възраст. За съжаление, то бъдещият номер три не постига особено силни резултати под ръководството на реномирания специалист и се разделя с него в началото на следващия сезон, намирайки се извън топ 350 на света и започва работа с Питър Макнамара, който извежда нашия сънародник до първите 50 за само малко повече от година.

Освен с Григор Димитров, Петер Лундгрен е работил и е допринесъл за развитието на Марсело Риос, Марат Сафин, Маркос Багдатис и Стан Вавринка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ужасяващо: Ампутираха крака на бивш треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | петер лундгрен | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook