В мач, продължил два дни: Циципас довърши започнатото срещу световния №88 за първа победа в Рим

от в 17:09 на 14.05.2023
Мартин Петков

Вчерашният ден на Мастърса в Рим беше помрачен от почти неспирния дъжд в италианската столица, който сериозно попречи на провеждането на срещите от турнира, като някои играчи изобщо не излязоха на корта, докато на други краят на мачовете им беше отложен за днес. Именно от вторите беше откриващият сблъсък в състезанието на миналогодишния финалист Стефанос Циципас, който вчера поведе със сет и пробив на Нуно Борхес, преди днес в рамките на само пет минути игра да официализира победата си - 6:3 6:3. По този начин световният номер 5 продължава напред към третия кръг в надпреварата, където му предстои да премери сили с местния любимец Лоренцо Сонего.

Още от самото начало на двубоя гъркът придоби ролята на диригент при размените при разиграванията, като умело провеждаше акциите си в офанзивен план, преди да нанесе завършващ удар от форхенд, на което световният номер 88 нямаше отговор, за да станем свидетели на ранен пробив в актива на фаворита. Впоследствие Циципас до голяма степен се насочи изцяло към собственото си подаване, като поддържаше добър процент на спечелени точки и без да срещне особена съпротива от португалеца, записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част Борхес видимо се отърси от напрежението, което го беше обзело по-рано в хода на срещата, като вече беше по-стабилен от основната линия и неколкократно загатна на какво е способен в атака. Постоянството обаче се оказа ключовият фактор за поражението на португалеца, който допусна обрат на собствен сервис от 40:15, за да станем свидетели на пробив в сметката на миналогодишния финалист. Впоследствие Циципас затвърди преднината си и разполагаше с аванс от 4:3 в резултата, когато дъждът над "Foro Italico" се завърна и краят на сблъсъкът беше отложен за днес, като самото доиграване траеше едва пет минути, защото Стефанов нямаше никакви затруднения да завърши започнатото и реализира пробив, поздравявайки се крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач, продължил два дни: Циципас довърши започнатото срещу световния №88 за първа победа в Рим Мартин Петков
Теми:  
atp | нуно борхес | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook