Щутгарт: Вондроушова взе скалпа на 3-кратната финалистка Сабаленка в мач с купища обрати

от в 18:14 на 19.04.2024
Елеонора Александрова

Преди броени месеци Маркета Водрушова се поздрави с най-голямата титла в кариерата си - тази от Уимбълдън. По пътя към титлата чехкинята надделя над имена от ранга на Джесика Пегула и Онс Жабер. Именно този успех й осигури място в топ 10 в ранглистата. Макар и Водрушова да е неизменна част от най-добрите 10, чехкинята не започна 2024-та година по оптимален начин за нея, като записа немалко тежки загуби в ранните кръгове на турнирите.

В Щутгарт обаче световната номер 8 сякаш е преоткрила формата си от средата на 2023-та. Днес тя надви трикратната финалистка на надпреварата в немския град, Арина Сабаленка, в трисетов сблъсък, продължил малко повече от 2 часа, с резултат 3:6, 6:3, 7:5. Това е първи полуфинал за Водрушова за годината, а в битката за финала тя ще се премери сили с победителката от мача между Коко Гоф и Марта Костюк.

Сабаленка започна срещата с характерната за нея агресия, чрез което установи контрол над опонентката си. Действащата шампионка от Уимбълдън обаче не отстъпваше лесно на бившата номер 1 и макар и да изоставаше с пробив след 2:1, бързо изравни резултата. След шестия гейм играта на Водрушова започваше да се разпада, като непредизвиканите грешки се увеличаваха с всеки един момент. Сабаленка се завърна към агресивния и уверен стил на игра и губейки едва две точки в последните три гейма, тя поведе с 6:3.

Ролите изцяло се размениха във втория сет. Със спокойствие, но и с достатъчно убедителни удари, чехкинята успя да притисне опонентката си по най-добрия възможен начин. Това предизвика Сабаленка да допуска безброй неточности. Така Вондроушова си осигури комфортната преднина от 4:1. Макар и в следващите минути тя да бе показала известни колебания, шампионката от Уимбълдън не допусна обрат и изравни сетовете с резултат 6:3.

Последната част бе истински трилър за двете тенисистки. Силното темпо на игра, което Водрушова наложи във втория сет, се пренесе и в този момент. До осмия гейм тя бе тази, която контролираше събитията на корта и на два пъти повеждаше с пробив, но неизменно беше застигана в резултата.  Сабаленка съумя да се мобилизира и дори в един момент беше на един гейм от победата. В най-важния момент обаче световната номер 8 показа здрави нерви и така се поздрави с една от най-големите победи в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щутгарт: Вондроушова взе скалпа на 3-кратната финалистка Сабаленка в мач с купища обрати Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | маркета вондрушова | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook